Amaya (Maja Keuc) še zadnjič na odru z Urošem Perićem

V Mariboru se obeta glasbeni spektakel, ki ga ne smete zamuditi. Dva izjemna glasbena virtuoza, Amaya in Uroš Perić, bosta v soboto, 14. oktobra, še zadnjič združila svoje moči in izvedla nepozaben koncert »Cheek to Cheek«, posvečen ameriškemu jazzu, bluesu in soulu.

Mednarodno priznana umetnika, prepoznavna po svojem izjemnem vokalnem talentu in strastnem glasbenem izražanju, sta s svojo interpretacijo ameriške glasbene dediščine že osvojila srca občinstva po vsem svetu. Na prihajajočem koncertu se bosta ponovno predstavila s širokim naborom skladb, ki se razteza od klasičnih jazz standardov do globokega soula in bluesa. Amaya in Uroš Perić obljubljata večer poln strasti, energije in glasbene briljantnosti.

Prizorišče zadnjega koncerta »Cheek to Cheek« ni naključno izbrano, saj je Maribor rojstni kraj Maje Keuc, kamor se, kljub številnim potovanjem po svetu in nedavni selitvi v Ljubljano, vedno rada vrača. V zadnjih letih je Maja le redko stala na mariborskih odrih, zato komaj čaka prilożnost ponovno nastopiti pred domačo publiko in z Urošem pričarati večer, ki bo občinstvu za vedno ostal v spominu.

Z oktobrskim koncertom Maja zaključuje izjemno uspešno obdobje sodelovanja s priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki. Letošnje poletje je s švicarskim R&B pevcem, Sevenom, navdušila 30.000 glavo množico na festivalu Heitere Open Air in odpela duet z legendarnim Blues Brotherjem, Jimom Belushijem. Po koncertu se bo za nekaj časa umaknila v studio, kjer se bo osredotočila na ustvarjanje avtorske glasbe in posnela nov album, ki ga lahko pričakujemo naslednjo leto.

Koncert Amaya (Maja Keuc) in Uroš Perić, »Cheek to Cheek«, bo 14. oktobra 2023 ob 19:30 v Avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor, Kulturna četrt Minoriti.

Uroš Perić, izvrsten in edinstven glasbenik, pianist, aranžer, pisec besedil, umetnik v pravem pomenu besede, slovi kot izjemen vokalist in interpret pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula. Je eden najbolj plodovitih in uspešnih slovenskih glasbenikov doma in v tujini, ki je pred kratkim navdušil občinstvo v razprodanih ljubljanskih Križankah.

Maja Keuc je svojo glasbeno kariero začela pri 17-tih letih in bila takoj prepoznana za enega najbolj obetavnih glasov v Sloveniji. Leta 2011 je zastopala Slovenijo na Pesmi Evrovizije in dosegla visoko uvrstitev.V sodelovanju z Ansamblom za prosperiranje glasbe in poezije - PAPIR, je izdala album Po viharju, ki je bil najbolj predvajan album v letu 2010. Svoje glasbeno znanje je izpilila na konservatoriju za glasbo v Rotterdamu, kjer je leta 2016 diplomirala z odliko. V tretjem letniku se je izpopolnjevala tudi na Royal Academy of Music v Stockholmu. Preselila se je na Švedsko, kjer je hitro dvignila veliko prahu v tamkajšnji glasbeni industriji. Po izidu svojega prvega mednarodnega prvenca Fairytales, je prejela povabilo založniške hiše Baggpipe, ki deluje pod mentorstvom enega najuspešnejših piscev pesmi Andersa Bagga. Pisati in sodelovati je začela z uveljavljenimi švedskimi in mednarodnimi izvajalci, producenti in tekstopisci, zaslužna pa je tudi za lepo število mega hitov v Korejskem K-popu. Trenutno pripravlja nov material za drugi samostojni album v slovenščini, ki bo luč sveta ugledal naslednje leto.