Batista Cadillac in Amaya prvič skupaj

Predstavljamo težko pričakovano sodelovanje dveh domačih soul prvoligašev

Skupina Batista Cadillac je lansko leto zajela s polno žlico. Po odmevnem drugem mestu na EMI, slovenskem izboru za Evrovizijo, so fantje in dekleti še razprodali veliko dvorano Kina Šiške, kjer so uspešno predstavili svoj isto-imenski prvenec.

Soul težko-kategorniki so si po studijski plošči privoščili izlet v preteklost in na pomoč poklicali ženski glas, ki je doma sinonim za gospel petje. Priredili so živo izvedbo svoje prve skladbe "Pust me do besede" z gostjo AMAYO, ki je umetniško ime Maje Keuc.

 

Batista Cadillac so med pripravami na nadaljnjo koncertno sezono želeli predstaviti javnosti svojo koncertno plat. Zopet so zavzeli glasbeni studio MARSH producenta Martina Štibernika, ki je držal producentsko palico pri njihovem aktualnem albumu in se skupaj lotili priredbe svojega prvega singla. Maja Keuc je dodala svojo ženstvenost in virtuoznost, fantje in dekleti pa so po ameriško dodali pridih novega-soula.Tokrat se je zasedba tudi prvič znašla skupaj v studiu in prav na tak način želela predstaviti svoj koncertni naboj. Poleg že omenjene skladbe je skupina posnela še eno priredbo za katero pravijo, naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Videospot so med samim snemanjem posneli s produkcijsko ekipo, ki je zaslužna za njihovo zadnjo video zgodbo "Svet se podira vase", pod taktirko režiserja in producenta Janeza Debeljaka.

S tem izdelkom pa fantje in dekle vabijo vse željne dobre glasbe in vrhunskega muziciranja na svoje prihajajoče koncerte. Najbolj odmevna iz te serije se bosta zgodila 6.4. v Ljubljani na Orto festu in 6.5. v Mariboru na Štuku.