MASHARIK @ KINO ŠIŠKA, 15.5.2024

Masharik

Promocijski koncert ob izidu prvenca bo 15. maja v Kinu Šiška

Za zorenje kvalitetnega benda kot je Masharik sta potrebna čas in vztrajnost. Skupina, ki se je prvič predstavila leta 2019, je v zadnjih letih počasi dozorela na odru in v studiu, ter premišljeno izpilila svoj glasbeni izraz. V sodelovanju z znanim producentom Žaretom Pakom, so Masharik brez hitenja pripravili svoj dolgo pričakovani prvenec, ki ga bodo premierno 15. maja, 2024 predstavili v Kinu Šiška.

Maša Bogataj (kitara, vokal), Bojan Marinko (bobni) in Luka Zemljič (klaviature, spremljevalni vokal) delujejo kot usklajeno glasbeno telo, ki v sebi nosi mogočno in ustvarjalno silo. V glasbi prepletajo blues, rock in psihedelijo, pridih soula pa doda Mašin vokal. Njihova glasba zveni sveže, a hkrati spominja na organski, brezkompromisni zvok preteklih časov. V svojih besedilIh, ki jih pišejo v slovenščini in jim Maša s svojo edinstveno vokalno interpretacijo daje še večjo sporočilno moč, nas opominjajo na vrednote skupnosti, iskrenosti in ljubezni, ki so ravno v današnjem času še toliko bolj potrebne.

Svež, a nostalgičen zvok s sodobnim sporočilom

Prvi avtorski komad ‘Stran od oči’ so konec leta 2020 premierno predstavili kot del »Live Session«, ki so ga v živo posneli v Lotos Music Studiu v Šentjerneju. Še isti mesec je skladba doživela tudi radijsko premiero v oddaji Živooke na Valu 202 in je maja 2022 izšla kot prvi single. Lani oktobra je sledil še drugi single ‘Brat moj’, ki s svojim neposrednim besedilom naslavlja naše sočutje in razumevanje; namesto medsebojnega tekmovanja in sovraštva, nas spodbuja k druženju in skupnemu grajenju boljšega sveta.

Skupina Masharik s svojo avtentičnostjo navdušuje publiko na samostojnih koncertih in večjih glasbenih festivalih, kot so Castle Festival, Gora Rocka, in Lent. Tudi stanovski kolegi so prepoznali njihovo izjemnost in tako so, med drugim, že nastopili kot gostje zasedbe Hamo & Tribute 2 Love v razprodanih ljubljanskih Križankah in kot gostje na koncertu Aleksandra Mežka s prijatelji v Vrbi. Maša pa je svoj unikaten vokal in izjemno glasbeno čut še dodatno predstavila na koncertih 1na1 s priljubljeno pevko Tino Marinšek in v duetu s frontmanom skupine Joker out, Bojanom Cvjetićaninom.

Masharik, čutni organizem treh glasbenikov, je zdaj dozorel in pripravljen za izid prvenca. Album,  ki izide pod okriljem SonicTribe, bodo premierno predstavili na promocijskem koncertu, 15. maja, 2024, v ljubljanskem Kinu Šiška.

Masharik

Maša Bogataj, vokal, kitara
Luka Zemljič, klaviature
Bojan Marinko, bobni

 

Instagram: https://www.instagram.com/masharik_band/

Facebook: https://www.facebook.com/masharikband

YouTube kanal: https://www.youtube.com/c/masharikband