MASHARIK s singlom OTROCI CVETJA napovedujejo prvenec in koncert, 15.5.2024

Gorenjska skupina Masharik, čutni organizem treh glasbenikov, z novim singlom Otroci cvetja napoveduje dolgo pričakovani prvi album, ki bo ugledal luč sveta na promocijskem koncertu, 15. maja 2024, v ljubljanskem Kinu Šiška.

Poslušaj Otroci cvetja

Novi single je lepo nadaljevanje predhodnika Brat moj, ki poslušalca nagovarja k soustvarjanju boljše družbe, lepše skupnosti. Otroci cvetja pa pojejo ravno o tej skupnosti, o povezanosti. Kot velika družina, v kateri se vsak počuti sprejetega, tudi če ne hodi samo po ustaljenih tirnicah. Z besedami »Pridi z nami se igrat, dokler si po duši lep in mlad« Masharik poslušalce vabijo, da se jim pridružijo in vsi skupaj postanejo Otroci cvetja.

Masharik so nase prvič opozorili leta 2019 in kmalu zatem objavili posnetek treh skladb, ki so jih v živo odigrali v Lotos Music Studiu v Šentjerneju.Takrat se je začela njihova skupna pot z znanim producentom Žaretom Pakom, ki se podpisuje tudi pod prihajajoči album. Pol desetletja kasneje pa Maša Bogataj (kitara, vokal), Bojan Marinko (bobni) in Luka Zemljič (klaviature, spremljevalni vokal) delujejo kot usklajeno glasbeno telo, ki v sebi nosi mogočno in ustvarjalno silo. V glasbi prepletajo blues, rock in psihedelijo, pridih soula pa doda Mašin vokal. Njihova glasba zveni sveže, a hkrati spominja na organski, brezkompromisni zvok preteklih časov. V svojih besedilIh, ki jih pišejo v slovenščini in jim Maša s svojo edinstveno vokalno interpretacijo daje še večjo sporočilno moč, nas opominjajo na vrednote skupnosti, iskrenosti in ljubezen, ki so ravno v današnjem času še toliko bolj potrebne.

Na prihajajočem albumu bosta poleg novega singla tudi prejšnji single Brat moj in prvi uradni single Stran od oči. Obe skladbi sta uspešno odmevali po radijskih valovih in bili s strani publike izbrani za Popevko tedna na Valu 202 ter za Pesem in pol na Radiu Koper.

Videospot za novi single bo sledil nekoliko kasneje. Vstopnice za koncert v Kinu Šiška, ki bo 15. maja letos, so pa že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih.