MASHARIK z novim singlom BRAT MOJ nagovarja svet individualizma

Masharik predstavlja nov singel z naslovom Brat moj, ki je naslednji v vrsti za prvencem Stran od oči. Tokrat z občutno bolj bendovskim zvokom nagovarjajo družbo, svet individualizma, v katerem živimo danes. »Brat moj, ne rabiš tekmovat z menoj. Brat moj, vsak ima svoj mali boj.« prepeva igriv refren. Pri tem Maša Bogataj, pevka in avtorica pesmi, dodaja: »Skupaj nam je lepše, kot če smo vsak zase. Zakaj bi ves čas tekmovali med seboj, če si lahko raje pomagamo in gre tako vsem bolje?«


Vizualno podobo skladbe so Masharik podkrepili z dinamičnim videospotom, ki popelje v čas njihovega odraščanja, v dobo kaset. Skozi zgodbo treh najstnikov je prikazano druženje, kolegialnost, bratstvo. Tudi ko naredijo neumnost, držijo skupaj in svoje napake popravijo. Videospot je režiral Jan Filip Jordan Frangeš.


Masharik, čutni organizem gorenjskih glasbenikov, so gonila sila Maša Bogataj, pevka in kitaristka zasedbe, klaviaturist Luka Zemljič ter bobnar Bojan Marinko.


Po izidu že omenjenega prvega singla Stran od oči, ki se je lepo zasidral med poslušalce, so Masharik odigrali obsežno koncertno sezono, tako na večjih festivalskih odrih (Castle Festival, Gora Rocka, Lent, …), kot tudi na intimnejših prizoriščih po Sloveniji. Zaključili so jo z nastopom v Jutranjem koncertu pri Andreju Karoliju na Valu 202, nato pa so se zaprli v studio in s producentom Žaretom Pakom začeli pripravljat svojo prvo dolgometražno ploščo. Predstavili jo bodo prihodnje leto spomladi, do takrat pa poleg čisto svežega singla Brat moj obljubljajo še nekaj nove muzike.