KAT - Katarina Cas

K.A.T.

Katarina Čas je priznana slovenska igralka s številnimi mednarodnimi igralskimi izkušnjami. Igrala je ob boku slavnih igralcev kot so Leonardo di Caprio, Al Pacino, Brendan Gleeson, Margot Robbie, sodelovala je z legendarnim režiserjem Martinom Scorsesejem in redno nastopa v tujih filmskih produkcijah. 

Katarina je veliko let vodila glasbeno oddajo na slovenski televiziji z naslovom Aritmija. Z glasbo je bila vse življenje zelo povezana, toda nikoli ni niti pomislila, da bi stopila pred mikrofon, no, vse dokler se ni znašla v filmski vlogi pevke. 

Slovenski režiser Metod Pevec jo je namreč izbral za glavno žensko vlogo v filmu Jaz sem Frenk (film je v postprodukciji), kjer je upodobila lik pevke.

Med snemanjem omenjenega filma je spontano in brez velikih ciljev nastal 'eksperimentalni glasbeni startup' z imenom - K.A.T., v katerem sta poleg Katarine Čas še Martin Štibernik-Mistermarsh kot avtor glasbe in Mitja Novljankot avtor besedil. 

Med snemanjem glasbe za film je bolj v šali kot zares padla ideja, da ena ni nobena in tako je Katarina poleg pesmi za Pevcev film, posnela še nekaj pesmi. Ena od teh je tudi pesem z naslovom Secret Messiah, katere del je tudi glasbena podlaga nove medijske kampanje za Citypark.

To seveda še ne pomeni, da bo Katarina zdaj postala pevka. Gre za spontan, časovno neomejen in vsebinsko odprt glasbeni eksperiment, v katerem je nastalo nekaj malo drugačnih, recimo temu ‘filmskih’ štiklov.

 Ali se bo to v prihodnosti nadaljevalo, pa bo pokazal čas - pravzaprav Katarina Čas. Za pokušino najprej "Secret Messiah" in K.A.T.

Instagram | Facebook


Video

Audio

audio Block
Double-click here to upload or link to a .mp3. Learn more